Sunday, 20 May 2012

Sand Sculpture 2012

Assalammualaikum...

hai semua,boringnyeeee arini tak ade yang nak dibuat...ba..(eh..tibe2 sabah plak kt ujung..hihi)ha..arini kite nak invite korang suma datang PD,mau x??mau x??..eh..eh..invite2 bagai...ade apenyee kat PD tuhhh..cik adik..,ha?..ha?..ha..???ha...kejap la..,nak cite lani...aiiyyooo..sabar...sabar...sabar tu kan separuh pade iman..(adooii..banyak pulak cakapnyee..huh..)

Ha..tanpa membuang mase..nih..jom ramai2 datang ke Pantai Saujana Port Dickson..jom..
jom..jom..jommmm..jom..jom...jom..heboh..hebohhhh.....;)..hihihi..pade 30 Jun 2012 ni
 ade Sand Sculpture Championship 2012..tau.semua mesti tau kan ape tu sand sculpture kan..kan..kan...????kalau ade yang xtaw tu..meh la kite nak cite..ye..

ape yang kite tau la kan..ni pertandingan membuat arca menggunakan pasir tau..
alaaa...yang kita duk tengok orang bat castle dengan pasir tuuuu..tau kan...??ha..yang tu la..
tau pon yee..hihisemua mesti penah tengok kan2...ye ke tidok..??ha..tau tak..ni la program 
yang pertama kalinya di Malaysia oo..yang dianjurkan oleh Xtreme Out Bound (XOB) dengan 
kerjasama PAM (Pertubuhan Akitek Malaysia), MPPD dan Politeknik Port Dickson.
(eh..eh..name poli saye pon ade..hihi)

Tujuan utama acara ni..untuk promote dan membuat Arca Pasir jadi pilihan aktiviti rekreasi 
di kalangan rakyat Malaysia ye..,Arca pasir pantai ni mempunyai potensi besar di Malaysia, 
dan ia akan diadakan seperti acara antarabangsa dalam masa terdekat ini..tau.. 

Pertandingan ini terbuka kepada empat (4) kategori :
- Profesional (korporat), 
- kolej (pelajar kolej), 
- sekolah (pelajar umur 12-18)  
- keluarga. 
Setiap kumpulan mesti mempunyai tidak lebih daripada 10 ahli pasukan.

so,sape-sape nak join pon bolehhh..lagi bagus...best tau..tapi men ngan panas sikit la..
and penat mase nak adun pasir tu dengan air..(hihi..adun??cam nak bat kek pulak)
ha..kalau nak tau ape aktiviti mase tu..,macam mana nak join..boleh rujuk kat bawah ni ye..;)




moh la kite ramai2 ye...
tq..bye..;)

2 comments:

miss. fluorescent said...

skali ombak memhempas pantai , punah ranah la sand sculpture tu . hahhah

nina said...

miss fluorescent...nk mai gk la tu kan..:)